STOCKHOLM
placeholder image

Upptäck Lidingö

 

Lidingö, en charmig ö i Stockholms skärgård, erbjuder en fantastisk blandning av natur och kultur. För den som bor på Boo Boo Living lägenhetshotell finns det ett stort utbud av aktiviteter och utflyktsmål att utforska, allt inom nära räckhåll. Här är några av de bästa alternativen för en dagsutflykt eller en avslappnad helg.

Natursköna upplevelser vid Kottlasjön
Kottlasjön är en av Lidingös mest populära destinationer, särskilt under de varma sommar- och krispiga höstmånaderna. Denna sjö erbjuder en lugn och fridfull plats för bad, picknick och promenader. Stigarna runt sjön är välskötta och ger en underbar möjlighet att njuta av naturen. På vintern blir Kottlasjön en samlingsplats för skridskoåkning när isen är säker, vilket gör det till ett året runt-destination.

placeholder image

Vandring i Långängen-Elfviks naturreservat

 

För naturälskare är Långängen-Elfviks naturreservat en riktig pärla. Detta stora naturreservat erbjuder vandringsleder genom frodig skog och öppna ängar, med vacker utsikt över Stockholms skärgård. Det är en perfekt plats för en lugn dag ute i naturen, där du kan uppleva allt från tystnad till fågelsång. Packa en lunch och ge dig ut på en av de många stigarna, och du kommer att belönas med en uppfriskande och rogivande upplevelse.

Konst och kultur på Millesgården
Millesgården, som är beläget på Lidingö, är ett måste för konstälskare. Detta unika museum och skulpturpark var en gång hemmet och ateljén för den kände skulptören Carl Milles. Här kan du vandra genom en trädgård fylld med hans mästerverk, där skulpturerna smälter samman med omgivande natur. Millesgården erbjuder även tillfälliga utställningar och andra kulturella evenemang, vilket gör det till ett inspirerande besöksmål för alla som uppskattar konst och historia.

placeholder image

Utforska Lidingö med cykel

 

Lidingö är en perfekt plats för cykling, med ett nätverk av cykelvägar som tar dig genom både stadsmiljö och natur. Du kan enkelt hyra en cykel och ge dig ut på en tur längs kusten, där du kan njuta av utsikten över vattnet och de omgivande öarna. Cykling ger dig också möjlighet att snabbt och smidigt ta dig runt till de olika sevärdheterna på ön.

Golf och kajakpaddling för den aktive
För den som vill vara aktiv, erbjuder Lidingö både golf och kajakpaddling. Lidingö Golfklubb, belägen nära Boo Boo Living, är en av Stockholms mest ansedda golfbanor. Här kan du njuta av en utmanande runda i en vacker miljö. Alternativt kan du hyra en kajak och ge dig ut på vattnet för att utforska Lidingös pittoreska kustlinje. Att paddla genom skärgårdens lugna vatten är en upplevelse som ger både spänning och avkoppling.

Lidingö är verkligen en plats där natur och kultur möts på ett unikt sätt. Med Boo Boo Living som din bas har du tillgång till allt som denna underbara ö har att erbjuda, från natursköna utflykter till kulturella upptäckter och aktiviteter.